Qui som

teresajoan

Els carmelites descalços seglars, vivim en obsequi de Jesucrist, cercant enmig de la vida familiar, laboral i social la unió amb Déu.

Som cristians que ens sentim cridats a viure la fe des de l’esperit de Teresa de Jesús i de Joan de la Creu, en unió amb la Verge María i sota la seva protecció.

Vivim en fraternitat, per compartir les nostres vides aprofundir en la vida cristiana i espiritual al servei de l’Església.
Santa Teresa de Jesús ens ensenya a pregar a ser lliures, a no tenir pors que ens impedeixin donar el millor de nosaltres mateixos.

Joan de la Creu ens ensenya a caminar  vers la unió amb Déu u i tri

Els carmelites estimem i honorem a Maria, la nostra  Mare i Germana. L’escapulari que portem, és un regal que la Verge Maria ens va donar com a signe del
seu amor.

El Carmel Descalç Seglar a Catalunya i Balears està format per quatre fraternitats, dues d’elles son molt antigues, la fraternitat de Barcelona, que va ser erigida l’any 1898, i la de Tarragona l’any 1919. Aquestes dues fraternitats han perseverat al llarg dels anys fins el dia d’avui, amb el desig de renovar-se i emprendre amb nou alè el camí vers el futur.

Però en els últims anys hi ha hagut una revifalla del carmel descalç seglar a casa nostra. De manera que dues fraternitats ja extingides, han tornat a renéixer amb empenta. Aquestes son les fraternitats de Mataró (2014)  i de Palma de Mallorca (2015).

El Carmel Descalç Seglar a Catalunya segueix el mateix dinamisme que es dóna arreu del món, on hi ha un floriment de fraternitats, ja que cada cop més hi ha persones que se senten cridades a viure la vida cristiana segons el carisma del Carmel viscut i encarnat per Teresa de Jesús i Joan de la Creu i responen joioses a aquesta crida. En l’actualitat el Carmel Descalç Seglar està format per més de 25.000 membres, 1.763 són les comunitats que estan presents en 75 països.

A casa nostra, com arreu del món, els carmelites descalços seglars procurem viure el carisma del carmel teresià enmig del món, en la família, en el treball i en les circumstàncies normals de la vida civil, i ens reunim en fraternitat per pregar, formar-se i créixer en la fe, en un clima d’amistat. Tu que llegeixes aquest petit escrit, t’has preguntat mai si Déu et crida a formar part del carmel descalç seglar, o senzillament tens interès per conèixer-lo? Si es així, pots demanar informació a:  ocdscarmelcat@gmail.com.

virgendelcarmenmontecarmelo